<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, maart 08, 2012

Kervel


De zaaikoorts waart nog steeds rond. Bij Ton Vreeken in Dordt kocht ik allerhande zaden voor de moestuinbak om van de zomer lekkere salades te kunnen maken: spinazie, mesclun, wilde rucola, kervel, regenboogsnijbiet. Eat your heart out! En dan lees ik ook nog bij de BBC dat je van veel groente en fruit eten een stralend uiterlijk krijgt. Met de zon buiten er ook nog eens bij, de vingers jeuken om de moesbak aan te pakken. Dankzij de overvloedige regen van gisteren is alles tamelijk nat, dus die zon hebben we hard nodig.
Kervel houdt wel van een beetje klamme grond, vorig jaar met die warmte explosie zo vroeg in het jaar, kwamen de plantjes al bloeiend de grond uit. Daar kun je niet zo veel meer mee. De blaadjes, daar gaat het om. Geurig, smaakvol, alleen al als je je vingers door dat jonge spul laat wapperen stijgen de heerlijkste geuren je tegemoet.
Het is zo'n gemakkelijk kruid, die kervel. Plukje door de sla, handje over de omelet, dito in de kruidenbouillon. Zelfs door gekookte jonge piepers kun je kervel doen. Ook een mooie combinatie: handje door de champignonsoep. Onmisbaar kruid dus.

Je kunt kervel ook best in een pot of bak zaaien, maar zorg dat het spul voldoende vocht krijgt en niet in de volle zon staat. Op naar buiten, en zaaien maar.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage