<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, maart 19, 2012

KoolEr lag zo'n mooi Savoyekooltje bij de groenteboer. Zo'n kooltje dat roept: koop mij, bereid mij, eet mij. Vanavond dus. Maar dan wel een beetje op z'n 17e eeuws. En zonder de boter, maar met een lepeltje ganzenvet. Want kool wil een vetje erbij.
Hier mijn hertaling:


Om Savoye-kool te stoven


Kook een ei of twee hard en laat deze afkoelen. Neem een Savoy-kool en kuis die en kook de kool even op. Stoof de kool dan in lamsbouillon met peperkorrels, wat nootmuskaat en wat zouter en een eetlepel 'excellente Boter van Hollant' wat ik dus vervang door ganzenvet. Neem nu de dooiers uit de eieren en prak ze fijn. Roer het eigeel door de stovende kool.

Als je niet dol bent op de combinatie kool en ei (beetje veel zwavel misschien) dan kun je het eigeel gevoegelijk vergeten. Dat mag van de Verstandige Kock.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage