<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, mei 23, 2012

Koud Roken 3.0

 

Ergens las ik over het koud roken van chocola. Een prachtige test voor 'onze' koudrookclub. We kwamen bijeen in Amsterdam bij Didi en gingen om te beginnen maar eens onder het stolpje roken. Kersenmot in het pijpje en Blanxart 82 % chocola in stukjes er in. Eerst eens een minuut roken, maar dat was wat weinig. Twee minuten was te veel,. maar als je de chocola even liet staan dan liep de rooksmaak wat terug en was het goed te pruimen. De chocola werd gesnipperd en in de affogato al caffe gedaan. Ik vond het heerlijk. Maar.... de algemene opinie is dat je niet zulke mooie chocola moet nemen voor zo'n heftig experiment. Ik heb Mariƫlla nog nimmer haar neus zo zien optrekken. De Blanxart is al lekker genoeg en bijzonder genoeg, daar hoeft geen 'special effect' bij. Decoratieve spaghetti chocola van de Hanos deed het prima. Slechts een luttele 15 seconden onder de rook in de stolp en je hebt iets wat de moeite waard is voor gebruik.

 De Blanxart had ik trouwens zondag gekocht op de Smaakmarkt in Den Bosch bij Norbert die er met een fraaie kraam van Chocoweb bij was. Prachtig product.
 
En dan de mot. Je hebt verschillende soorten mot, maar niet alles is even geschikt. Kun je nou zelf mot bedenken? Wat te denken van gedroogde gember,? suggereerde kunstenaar Martin Kulik die deze maal met het experimenteren mee kwam doen. Dat zou interessant kunnen zijn voor een volgende keer, moeten we eerst gember drogen en raspen. 
Martin bedacht ook dat het koud roken van fruit ook leuk zou kunnen zijn. En dat was het ook. Appel en banaan, want dat was er in huis. Maar dat ging buiten in de nieuwe koud-rookkast van Paul. Daarover morgen meer.

Het stolpje op de foto heeft een geweldige hocus-pocus uitstraling. Hey presto: gerookte chocola. Je kunt hier niet eens zien wat er onder de stlop zit. Het ventiel sluit prachtig af. Dit is dus een onderdeel van ons nieuwe speelgoed. Volgende keer neem ik een donker bordje om het effect beter te laten zien. 

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage