<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, juni 30, 2012

Supergroentensap


Gelukkig was er voldoende tijd om van elkaars bijzondere producten te proeven tijdens de voorronde van de Week van de Smaak afgelopen woensdag in Haarlem. En wat was er veel heerlijks. Een aantal mededingers sprong er voor mij met kop en schouders boven uit. De heerlijke gerijpte ham van Lempers, de prachtige paté van de Bucherie, Mama Djambo's vlierbloesemchutney, een veelbelovende maar nog niet perfecte rodekoolatjar van Gertjan Gootjes, maar bovenal: de supersappen van Really Good Juices van Bas Bijl de Vroe. Manomanomanoman wat lekker.
Groentensap uit zo'n pak is meestal tomatenblurp met wat selderij en wortel en nog zo wat. Nauwelijks inspirerend. Ik gebruik het wel eens als basis voor een luie tomatensaus. Maar dat is heel wat anders dan deze sappen: venkelsap, bietensap, spinaziesap. Verrassend lekkere receptuur, er gaat zo'n zeven ons rauwe groente in één flesje van 330 ml. Geen pulp, geen additieven, geen conserveringsmiddelen. Wel koud geperst. Ik proefde het venkelsap en het bietensap, en de bedoeling was dat ik ook nog aan het spinaziesap ging. Maar het gereserveerde flesje verdween onduidelijkerwijze. En daar heb ik alle begrip voor.  
Helaas, het supersap is vooralsnog beperkt tot verspreiding in Amsterdam. Het zou overigens wel wat voor De Krat zijn, of voor Willem & Drees, al is het niet helemaal biologisch.

Hoe en waar zou ik dit sap nu willen drinken? Gewoon, bij de lunch, thuis of op een terrasje. Lekker als alternatieve apero. Zo dronk ik het bietensap. En heus, dat is heel wat anders dan het bietenoersap uit de Reformhoek. Ik proefde flink wat komkommer die de biet licht en verteerbaar maakte. En eigenlijk wil ik zo'n flesje bij de benzinepomp kunnen kopen als alternatieve lunch. Koel en verfrissend en voedzaam. Hmmm, nu nog een slimme manier om een kratje te veroveren, wanneer ik in Amsterdam ben.


Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage