<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, juli 09, 2012

Studentenvoer - Boerenomelet


 
 
Ach wat heerlijk, zo'n dag je culinair en cultuur met de jaarclubvriendinnen. Lekker bijgepraat, ook over de vervlogen Leidse tijden, maar veel ook over het nu en straks. We bezochten het Huis van Simon van Gijn, waar net een prachtige tentoonstelling over het Witte Goud, de schitterende porseleincollectie is geopend. Koddige theepotjes, imposante kaststellen en veel, heel veel bordjes, kommetjes, schaaltjes en meer van dat spul. En dan die prachtige stijlkamers van badkamer en keuken tot (pas gerestaureerde) tapijtenzaal. Geweldig als zulk erfgoed bewaard blijft zodat generaties er nog van kunnen genieten. 
We aten bij Brasserie Bellevue een wat vreemde salade met geitenkaas en vijgen? Nou ja, vijgen? Een  halve gehalveerde vijg. Op zo'n stek had ik eigenlijk wat meer verwacht. Thuis 's avonds maar een stevige boerenomelet gemaakt. Ook resterend uit de studentenjaren. Eveneens oneindig uitbreidbaar en varieerbaar naar seizoen en smalle studentenbeurs. 

Boerenomelet  Maison

Dit heb je nodig voor vier personen: 6 eieren, 1 blikje flageolets (bonduelle), 2 vleestomaten zonder het drab, 1 flinke ui, 1 teentje knoflook, 1 preitje, handje miniblokjes kaas, handje blokjes spek of ham of salami, oregano, platte peterselie, peper, olijfolie.

En zo doe je het: snipper de ui, kuis de knoflook en stop hem in de knijper, snipper het wit en lichtgroen van het preitje, halveer de tomaten, haal het drabbige binnenwerk eruit en eet dat op. Klop de eieren met wat water los in een kom. Laat het blikje bonen uitlekken in een zeef. Doe de olie in een koekenpan en fruit daarin de uitjes en het handje spek (of ham, of salami) even aan, knijp er de knoflook bij, roer af en toe om. Doe er dan de tomaat bij en laat het geheel even garen. Kiep er dan het preitje bij, de boontjes en de groene kruiden. Giet er vervolgens het ei over en strooi er de blokjes kaas over. Peper erover malen en deksel erop. Vuur laag en nu geduld. Het ei moet wel even stollen voor je aanvalt.


Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage