zaterdag, augustus 11, 2012

Amandelsiroop



Zo'n zuidelijk vakantiedrankje. Waar je bij warm weer in dit land ook opeens zin in kan krijgen. Orgeade, of orgeat, op basis van amandelen. Maar waar haal je een recept vandaan? Of waar koop je het? Onze Marokkaanse kruidenier hier in het stadje heeft het niet. Zelf maken dus vandaag met het recept uit het dikke Engelse kookboek uit 1935. Staan veel siropen in, voor allerhande fruit. En ook voor amandelen. Ga het ook maar proberen. Is lekker. Ik pas het recept een beetje aan:

Orgeade

Dit heb je nodig: 350 gram blanke amandelen, anderhalve liter water, 2 kilo suiker, schil van een bittere sinaasappel, schil van een zoete sinaasappel. Pureer de amandelen met een beetje water. Voeg de rest van het water toe en meng goed. Zeef de boel dan, als het nodig is door een doek. Breng het amandelvocht aan de kook en doe er de suiker en schilletjes bij. Laat alles goed doorkoken tot de suiker is opgelost en de schilletjes hun smaak hebben afgegeven. Doe er zo nodig wat water bij. Laat de orgeade afkoelen en doe het spul in een fles. Beetje proeven mag.
Morgen geef ik een update van het resultaat.






Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage