<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, augustus 27, 2012

Ingemaakt!


De laatste tijd ben ik wat met azijn aan het prutsen in de keuken. Meestal pak ik blanke biologische azijn uit het superschap. Maar we waren in Duitsland. En daar stond biologische troebele appelazijn. Dat zag er leuk uit. 5 % zuurgraad. Dat zou wel eens wat te veel kunnen zijn. Dus verdunde ik met water tot de helft. En ik kocht gele bietjes bij de Ommuurde Tuin. Ook al biologisch. Die kookte ik met het loof. Ik pelde de gekookte bietjes en sneed er keurige plakjes van. De rommelige plakjes verwerkte ik in een salade met wat grove mosterd. De nette gingen in een potje. Met een blaadje verse laurier uit de tuin, en peperkorrels en een paar kruidnagels uit de spices-schatkist.
Toen ging er kokende appelazijn op. Daarna pot potdicht dicht. En vervolgens steriliseerde ik de pot in een pan water op 80 graden Celsius, gedurende een half uur. Op de foto het resultaat. Ziet er toch wat vriendelijker uit dan die rode bietjes. Nu moet ik even geduld hebben. Maar ik ben heel benieuwd naar de smaak. De combi van appel en biet is natuurlijk altijd lekker. Hoe zou dat met de appelazijn gaan? Vast ook lekker!

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage