donderdag, augustus 02, 2012

Vroege piepers


Soms kom je op onverwachte plekken recepten tegen die verbazen en verrassen. In een laat 17e eeuwse kruidenreceptencollectie kwam ik ook de aardappel tegen. Wanneer de aardappel nog niet in de reguliere kookboeken is opgedoken, staat hier al een bereidingswijze. ik vertaal even, maar raad niet aan de eerste instructies op te volgen.

Aardappel

De kleine groene bessen kun je inmaken en dat is lekker in een salade. Maar wanneer je de worstel roostert in de na-gloeiende kooltjes van je vuur, en je snijdt ze dan open met een mes, dan is de pulp zacht als boter in de huid, waarvan het flink wat kan gebruiken. Zout en peper naar de smaak. Sommige mensen doen er suiker over en eten hem met schil en al, die dan prettig knapperig is. Er zijn zelfs mensen die ze in stoofpotten en hartige taarten doen. 

Het is tot nu toe het oudste recept voor gepofte aardappelen dat ik gevonden heb. Leuk? Nou en of!

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage