woensdag, september 12, 2012

Moes van Aalbessen



Eigenlijk maken we geen aalbessen meer in. Hooguit maken we er sap van. Toch is dat een beetje jammer. Dit 18e-eeuwse recept laat zien waarom. Het is een werkje van niks en je hebt er lang plezier van in de winter. Hier mijn hertaling:

Moes van Aalbessen, hoe men die maken zal.

Neem aalbessen, ris ze af, en kook ze in wat water. Breek ze met een houten lepel en doe er zoveel witte basterdsuiker bij als nodig is om het in te dikken. Schep alles in een Keulse pot (of een glazen fles) en maak het goed dicht. Is heel goed om in de winter bij gebakken vis te eten, of bij andere spijzen.

Doe je de bessenprut in een glazen pot, steriliseer die dan goed. Vóóraf en na het afvullen.

Rechtsonder een paar takjes aalbessen, schitterend stilleven van Coorte. 



Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage