<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, oktober 04, 2012

ChocoladefeeZo'n chocolade-evenement in het KIT 16 en 17 oktober is natuurlijk heel leerzaam en leuk, maar je moet wel iets kunnen proeven. Chocola heeft het imago van 'zoet', maar dat is natuurlijk onze beperkte in de 18e eeuw ontstane blik op het product. Van huis uit is chocola helemaal niet zoet. Dat wordt-ie pas als je er een bende suiker in rommelt. Daarom vraag ik maar eens aan chocoladefee Mariëlla Erkens naar het hoe en wat van chocola in hartige hapjes. Zij kookt tenslotte hele chocoladediners bij elkaar (en daar hoor ik altijd enthousiaste verhalen over), dus als iemand het weet...
Op een - ik geef het toe wat open - vraag krijg ik meteen een heel chocoladecollege. Mariëlla kookt alleen met grand cru chocolade en single origins. Chocola die met toewijding en grote kennis van zaken gemaakt is. Dan proef je de diepgang en smaakrijkdom pas echt goed. "Want je kunt nog zo spannend willen koken, de ingrediënten moeten wel van uitstekende kwaliteit zijn. Anders wordt het resultaat alsnog middelmatig.

En dat zou zonde zijn. Het allerleukste om te doen vind ik toveren met ingrediënten: het verzinnen van nieuwe gerechten en recepten.Proeven is genot, vooral als alles klopt. Geweldig!"


In het KIT ontbreken de logistieke mogelijkheid en tijd voor het bereiden van een compleet chocolademenu. Mariëlla verkoopt daarom kleine hapjes verkopen, in de vorm van pinxtos, of tapas.Een tipje van de sluier:
Een Eiergerecht uit de oven met Wild Beni van Original Beans, paddenstoelen, tijm en sjalot (foto). 
En zachte, biologische geitenkaas met chili-jam, courgette en Grenada 71%.

Goed, jullie begrijpen dus dat ik wel even ga buurten. Morgen meer over koken met chocola.Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage