<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, oktober 18, 2012

Meer Peer


Nu er toch zoveel peren zijn is er geen enkel excuus om er niet volop van te genieten. Gewoon uit de hand, of iets mee prutsen in de keuken. Neem nou deze heerlijk Peren-terrine, die ik in een Duits kookboek van het platteland vond. Aanrader! Van het kookboek mag je er vanille-ijs of room of alle twee bij doen, maar zonder is het ook lekker genoeg. Hier mijn bewerking:

Perenterrine 

Dit heb je nodig: 2 flinke peren, 200 ml druivensap, 200 ml water, 2 eetlepels suiker, kaneelstokje, 3 kruidnagelen, 1 steranijs, 75 gram walnoten, 6 blaadjes gelatine.

En zo doe je het: Breng het druivensap met het water aan de kook, met de suiker, het kaneelstokje, de kruidnagelen en steranijs. Schil de peren, vierendeel ze en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne schijven. Draai de pit laag, doe de peerschijven erbij en laat een minuut of tien op een zacht pitje stoven. Hak de walnoten grof en doe die bij de peer en laat even meetrekken. Haal de pan van het vuur.
Week de gelatine in wat koud water. Vis kruidnagelen, steranijs en kaneelstokje uit de pan en roer er de geweekte en uitgeknepen gelatine door. Los de gelatine goed op in het nog lauwe vocht.
Stort de perenmassa in een rechthoekige terrine of ovenschaal, of bakblik. Zet de schaal op een koele plaats weg. Roer af en toe tijdens de stolfase om de vruchten niet op de bodem te laten zinken. Het opstijven duurt een uur of vijf, dus dit toetje moet je ruim te voren maken.
Doop de onderkant van de terrine in kokend water, dan laat de perengelei gemakkelijker los. Stort de terrine dan op een platte schaal of een groot plat bord. Dikke plakken snijden en smullen!
  

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage