<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, december 12, 2012

Rumboter


Ik vond een prachtig zuivelpromotieboekje van de Rotterdamsche Melk-inrichting uit een tijd dat die stad nog telefoonnummers had met 5 cijfers. Er is een clubje hoogleraren ingehuurd om status te geven aan de adviezen, zoals: natuurboter bevat vitaminenen A, D en E, onmisbaar voor een goede gezondheid. Lekker is het natuurlijk ook. Van roomboter maak je o.a. rumboter.


Recept voor Rumboter maakt alles geuriger

Dit heb je nodig: 1 ons roomboter, 1 ons donkerbuine suiker, 1 eetlepel Jamaicarum, snufje geraspte nootmuscaat, snufje gemalen foelie, snufje kaneel.

En zo doe je het: Roer de boter in een kom zachtgeel. Voeg bruine suiker en specerijen toe en blijf roeren. Voeg dan druppel voor druppel de rum toe. In het originele recept moet je dit met een houten lepel doen, ik gebruikte de mixer op niet al te hoog toerental. Ging ook prima.
Heerlijk op pannenkoek, droge biscuits en wafels zegt het boekje. Wat mij betreft ook heerlijk op gegrillde banaan en ananas, en zo met en na de kerst bij wat overjarige geroosterde kerststolboterhammetjes, muffins en scones.

Labels: , ,

3 reacties:

Anonymous Danny Jansen zei...

Leuk boekje! Orgineel zit er een touwtje doorheen als ik het goed heb.

12 december 2012 om 10:27  
Anonymous Danny Jansen zei...

Ps ging de rum niet schiften?

12 december 2012 om 10:28  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Geen touwtje in dit exemplaar. En nee, de rum ging niet schiften. Rustig aan doen, gaat het goed. In mijn geval dus wel geitenboter.

12 december 2012 om 10:52  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage