<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, december 15, 2012

Walnotenijs


Heeft Major James Landon ook leuke recepten en menu's? Een echt Kerstdiner geeft hij niet, althans hij noemt het niet zo. Maar voor december staan duidelijk bijzondere gerechten op de kaart. Een menu van houtduivensoep, gestoofde paling, quenelles van fazant met truffels, lamszadel, oesterkebabs, walnotenijs en een eclair met Parmezaanse kaas. Of romige oestersoep, tarbotfilet, lamskoteletjes in perkament, kalkoen met geroosterde kastanjes, snip, plumpudding met bijbehorende saus, merg met madera. Dat is toch allemaal wel heel erg Kerst. Hier in huis zijn we dol op walnotenijs en we kochten gisteren bij Marqt in Rotterdam een hele zak vol verse walnoten. Die gaan er aan, dat is duidelijk. Hier het recept:


Walnotenijs van Major Landon

Dit heb je nodig: een pond gepelde walnoten, 1 dl melk, 200 gram suiker of iets meer als je een zoetekauw bent, 1/4 liter room.

En zo doe je het: stamp de walnoten in een vijzel fijn met de melk zodat de resulterende pasta dun genoeg is om door een zeef te wrijven. Doe dat en roer er de helft van de room door en dan ook de suiker.  Klopt de resterende room stijf en schep die door de walnotenpuree. In de ijsmachine ermee en daarna het resultaat in de vriezer.

Er is trouwens niets op tegen om er een glaasje likeur van het een of ander bij te doen. Gewoon vanwege feest.


Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage