<Mededelingen van land en tuinbouw>

vrijdag, maart 22, 2013

Geit

 
 Straks ga ik een zuiglamgeitenbokje ophalen bij Maarten van Caulil in Amsterdam. Dat is namelijk de logische consequentie van veel geitenkaas. Veel jonge meisjesgeiten worden opgevoed tot melkgeit voor de kaas. Hun broertjes gaan in de pan. Of je moet geen geitenkaas willen eten (en geen geitenboter en geitenjoghurt).

Over wat we allemaal met het vlees gaan doen en hoe het verhaal verder gaat houd ik jullie op de hoogte de komende dagen.
Maar dit recept gaat er zeker ook van komen:

Sateh Kambing

300 gram geitenvlees in  blokjes van ruim een centimeter, 3 eetlepels ketjap (ik heb een glutenvrije variant), 3 teentjes knoflook uit de knijper, 1 spriet sereh. Bord met plantaardige olie

Maak de marinade van de ketjap, knoflook en gesnipperde sereh. Marineer daarin de blokjes geitenvlees tenminste een uur.
Zet de sateh-stokjes in de week. Rijg drie of vier blokjes vlees aan een stokje, laat ze even uitdruipen en leg ze op een  bord met wat olie en draai ze even om.
Verhit een grillpan (of bbq) en grill ze snel gaar, ze mogen een beetje rosé zijn in het hart.

Lekker met een sajoer en gefruite ui. 

Het plaatje is van mama Geit, geschilderd door Cranach. Kwam ik tegen op een tentoonstelling in Frankfurt een aantal jaar geleden.

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage