<Mededelingen van land en tuinbouw>

vrijdag, april 05, 2013

Oranjebloesem


De bloesem van de sinaasappelboom geurt sterk, heel zoet, haast bedwelmend. Wat doe je er mee? Vroeger tooiden bruidjes hun haar ermee. Of de bloesem ging mee in het bruidsboeket. Is ook heel decoratief. Maar hier gaat het natuurlijk om de keuken. We doen de bloemen in de suiker. In het recept staat dat je twee keer zo veel suiker als bloesem moet nemen en dat je de bloemen moet drogen. Nou, dat vind ik jammer, dan gaat veel van de geur verloren. Dus ik pluk straks de bloempjes en die gaan dan zo in de fijne rietsuiker. De rietsuiker maal ik eerst tot poeder in de keukenmachine. De bloempjes laat ik deels in tact, een deel snipper ik. En dan is het kijken wat er gebeurt. De sinaasappeltjes snijd ik in dunne plakken (de bittere aurantiums zijn het) en droog ik in de oven. Die gaan in een spicemix. Mooi werkje voor de vrijdagmiddag.
 

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage