<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, mei 01, 2013

Boodschappenlijstjes


Zelden maak ik boodschappenlijstjes. Meestal ga ik uit van het aanbod in de winkel of bij de marktkraam. Welke groente ziet er lekker uit? Waar zou het naar gaan smaken die avond? Alleen wanneer ik voor heel veel mensen iets wil maken, of met een experiment bezig ben waarvan ik nog niet weet hoe het gaat aflopen, dan wil ik nog wel eens wat op een papiertje zetten. Zo'n lijstje gaat dan ook weer mee naar huis, zodat ik weet wat ik vergeten ben, of niet heb kunnen krijgen. 

Boodschappenlijstjes van andere mensen zijn zonder meer fascinerend. Je gluurt een beetje mee in andermans keuken.Vorige week vond ik twee briefjes in mijn winkelwagentje. Twee generaties, schat ik zo in. Twee totaal andere budgetten. Twee verschillende handschriften, waarbij ik niet uitsluit dat het ene lijstje van een oudere man is, het andere van een jongere vrouw. Het ene heel traditioneel, het andere avontuurlijk. Het lijstje in het rood voorziet niet n verse groente of fruit, op de grapefruit na. De verse zaken worden gewoon bij de groenteman of op de markt gehaald. Althans dat mag je hopen. Het zwarte lijstje haalt brood bij de echte bakker.

Ik splits het rode lijstje uit naar soorten voedsel:
Vlees/vleeswaren: worst, varkenslappen.
Groente, fruit: 3 blikjes onbenoemde groente, appelmoes, grapefruit
Zuivel: vlaflip, kaas, karnemelk
Vulling: brood, macaroni
Zoetigheden: tumtum, kokoskoek, mini stroopwafels, pannenkoek.
Overig: blik soep

Het andere lijstje gaat over gerechten:
Ciabatta met mozarella, pesto.
Zeewolf met courgette (of hoort die bij de ciabatta?), paksoy, koriander en kokosmelk
Soepkip, groente, kippenbouillon.
Met als extraatje: zoutjes en een gebakje.

En? Wat wordt het vanavond? Macaroni met worst en een blikje groente? Of een lekkere kippensoep met veel soepgroen erbij? Ik ga voor het laatste. Stukje foelie, handje peperkorrels, blaadje laurier en een uitje erbij.

 

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage