<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, mei 29, 2013

Pompedoer


Bij Rijntje Biljardt vind je recepten die je in geen enkel kookboek op die manier tegenkomt. Heel apart. Die moeten haast wel uit een kookschriftje komen van een mevrouw van wie ze het koken leerde. Ik hoop dat schrift ooit nog eens te vinden. Met het recept voor pompedoer dat in niets lijkt op de pompadours zoals ze in Frankrijk populair werden dankzij Madame de Pompadour.

Waarom heet Rijntjes recept dan pompedoer? Vanwege de (overigens niet door Madame gedragen) pruiken? Als je het zo ziet zou je het haast denken. Er zijn natuurlijk veel grappen over die rare hoog opgetaste pruiken gemaakt. Met vogeltjes erin, hoedjes erop, sieraden en bloemen.  We weten het niet, maar ik vermoed dat het gevoel van humor van Rijntje wel in die richting ging.

Rijntje maakt één grote podding van haar pompedoer. Doe ik voor grote gezelschappen ook, maar kleintjes is soms handiger. Het recept geeft natuurlijk geen hoeveelheden, dus daar speel ik nog een beetje mee. Dit maal wat meer hazelnotenmeel, wat minder suiker, sojamelk met vanillesmaak, wat meer krenten en citroenschil. Een beetje van Rijntje en een beetje van mezelf.
Ik vind hem zo lekkerder dan het recept dat in de Keukengeheimen belandde.

Ben benieuwd wat de redactie van Plein 5 er van vindt vanmiddag.

Labels: , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage