<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, mei 08, 2013

Spannende snijbonen


Eigenlijk keken alleen de snijbonen me uitnodigend aan in de groentewinkel. De bloemkool leek gesloten. De venkel was treurig. Lof hadden we net gegeten. En die snijbonen wilden gewoon graag mee naar huis. Koop mij, riepen ze. Dus deed ik dat. Maar wat doe je er dan mee? Het is niet zo'n heel inspirerende groente. Maar gelukkig is onze keuken rijkelijk voorzien van spice mixen. En het smaakte gisteren naar een beetje pittig. Snijbonen met een Thais tintje.  Smaakte wel spannend.


Snijbonen met Thai Green Curry

Dit heb je nodig: snijbonen, olie, handje ongezouten cashews, ui in kwart ringen, volle eetlepel dikke kokosmelk, 2 eetlepels Thai Green Curry van Jonnie Boer, scheutje water, zout naar smaak, gesnipperd lente-uitje inclusief het groen, wat blaadjes koriander.

En zo doe je het: Kook de snijbonen beetgaar en giet ze af. Verhit de olie in een wok en bak daarin de cashews goudbruin en vervolgens fruit je de uitjes erbij. Voeg de in ruiten gesneden snijbonen toe en roer goed om. Schep er dan de kokosmelk door en de Thai Green Curry mix. Goed omscheppen en een beetje water toevoegen. En zoveel zout als je prettig vindt. Even alles aan elkaar laten wennen. En dan vlak voor het opdienen de lente-ui en koriander erbij.

Wij hebben de snijboon in ons eetpatroon trouwens te danken aan de botanicus Clusius. In 1526 geboren als Charles de l’Écluse in Arras (Noord-Frankrijk), kwam in 1594 naar Leiden, waar hij in 1609 overleed. De Clusiustuin is in de Leidse Hortus nieuw leven in geblazen. 
 

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage