<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, juni 06, 2013

Aardbeien


Inmiddels heb ik vier soorten aardbeien in de moestuin staan, die allemaal hevig bloeien. Een onbekende aardbei, want cadeautje zonder naam erbij, ananasaardbeitjes, lambada en een stoepaardbei. Want die onbekende aardbei heeft zich in het trapje naar de keukendeur genesteld. Totaal verwilderd, maar hij doet het erg goed. Vorig jaar heerlijk van gesmuld en ik heb hoge verwachtingen. Als we dit weer even kunnen vasthouden, dan krijgen we vast een geweldige oogst.
De ananasaardbeien deden vorig jaar niet veel vanwege de nattigheid, maar ze maakten veel slingers met jonkies. Die heb ik aangeaard en zo komt het dat we nu een hele bak vol hebben. De ouderplanten staan er dit jaar fier bij, de kleintjes doen hun best.

Alleen de lambada en de cadeauaardbei hebben enige omvang, de andere zijn mini's. Heerlijk om over een gerecht te strooien. Een salade, of een nagerecht, of gewoon bij eendenborst. Nog even geduld.

Gewoon doen hoor, zo'n aardbeienplant in een pot of bak. Werkt prima. Anders even hulp vragen bij www.aardbeienacademie.nl  

Labels:

2 reacties:

Blogger Branwen zei...

Haha, de AZN (aardbei zonder naam)

6 juni 2013 om 09:32  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Het uitbundige van de Zangeres zonder, eerder dan de Band zonder ;-)

6 juni 2013 om 09:36  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage