<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, juni 20, 2013

Gebakken eijeren met aspergie


Alexis Soyer was een creatieve chef. Ook leuk om te weten: hij trouwde een even creatieve vrouw: Elizabeth Emma Jones (1813-1842), die een begaafd schilderes en tekenares was. Zij deed op haar 12e al mee aan een tentoonstelling in the Royal Academy in London. Er volgden er meer, niet alleen bij de RA, maar ook in the British Institution en de Suffolk Street Gallery.
Het portret dat de titelpagina van het kookboek van haar echtgenoot - ze trouwden in 1837 - siert is door haar getekend. Haar totale oeuvre omvat tenminste 140 schilderijen en tekeningen. We horen te weinig van haar tegenwoordig. Misschien leuk voor een retrospectief, zo 200 jaar na haar geboorte.
Maar dit terzijde. Hier gaat het natuurlijk vooral om het kookboek van echtgenoot Alexis Soyer. Een lekker aspergerecept dan maar. Het kan nog.

Gebakken eijeren met aspergie

Snijd de koppen van 20 aspergies in kleine stukken, doch gebruik alleen het zachte gedeelte. Laat ze in water 15 minuten koken, giet het water af en doe de asperges in een stoofpan met 25 gram boter. Zet ze 3 minuten op het vuur, kruid ze met wat peper, zout en suiker, doe ze in een ovenschaal, breek er 6 eijeren over, kruid die ook met peper en zout en zet ze in de oven tot de eijeren gestold zijn.

Wat zou ik er nog aan veranderen? Handje groene kruiden erover: kervel bijvoorbeeld. En de suiker zou ik weglaten. 

 

 Labels: , , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage