vrijdag, juni 21, 2013

Roerei met een greepje peper


Blijf nog even bezig met de eijeren van Alexis Soyer. Roerei heet bij hem Gemoesde eijeren. Het recept is ook een beetje anders dan hoe wij nu roerei maken. Wij klutsen de eieren eerst, Alexis breekt vier eieren in een pan met 30 gram boter, zout en peper. Dan pas gaat de pan op het vuur en roer je de boel aanhoudend om tot de roerei lichtelijk gestold is. In plaats van boter mag je ook room gebruiken.

Je mag er nog wat bij doen: gekookte verse erwtjes, of dito sperziebonen, of champignons. Alledrie lijkt me ook wel lekker. En ik zou er nog wat groene kruiden bij doen. En voor de liefhebber wat geraspte kaas.

Leuk in de vertaling van Alexis Soyer vind ik het 'greepje' peper. Waar wij een 'snuf'je' zouden zeggen. Greepje klinkt wat ruimer dan snufje.


Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage