<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, oktober 07, 2013

Vakantiegevoel met een aardpeersoepje


Na alle drukte een weekje rust. De zon schijnt, de rozen bloeien nog of weer, de egeltjes scharrelen door de tuin op zoek naar een winterverblijf, binnen staan er twee grote bossen bloemen, het is tijd voor een beetje flierefluiten na die volle agenda van de laatste maanden.
Een lekker gemakkelijk receptje voor vanavond, het blog gaat een weekje met vakantie en wie mij niet kan of wil missen: Vanavond bij Melk en Honing, Nederland 2, tien voor half acht. Daar gaat het over Romeinse varkensmedaillons. Hier over hervonden groenten.

Aardpeersoep

Dit heb je nodig: 4 ons schoongepoetste aardperen, 2 flinke peterseliewortels, 150 gram erwtjes, ca 1 liter groentebouillon, scheut plantaardige olie, platte peterselie

En zo doe je het: snijd aardperen en peterseliewortel in blokjes. Doe de olie (neem eens hazelnootolie, combineert goed) in een pan, laat een beetje warm worden, roer er de aardpeer en peterseliewortel door, giet er de bouillon door en kook de boel gaar. Pureer met de staafmixer. Doe de boel terug in de pan en de erwtjes erbij. Breng aan de kook en dis warm op met wat fijngeknipte peterselie.

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage