<Mededelingen van land en tuinbouw>

dinsdag, november 26, 2013

Gefruite peterselie

Waarom doen we eigenlijk gefrituurde peterselie als garnituur bij van alles? Ik wist het niet. Maar, wat heerlijk, in 1857 mag je al gefruite peterselie bij de kroketjes doen. Lees even mijn hertaling mee hoe je dat doet.
Gefruite peterselie

De gefruite peterselie wordt bij de meeste kroketten en fritures als garnituur gebruikt. Men neemt er heel verse voor, die men van alle onreinheden en grove dikke stelen ontdoet. Was de peterselie en laat die op een servet drogen en dep voorzichtig droog.  Maak het zo droog mogelijk zonder te kneuzen. Verhit boter en bak daarin de peterselie een minuut. Haal de boel er met een schuimspaan af en laat op keukenpapier goed uitdruipen. Er mag eigenlijk geen vet aan blijven hangen. Leg de gebakken kroketten of frituren op een schotel en garneer met de peterselie.

Hm, wij hebben tegenwoordig frituurpannen. En mikken de peterselie daar even in. Kan ook. Heel eerlijk gezegd: bij garnalenkroketjes vind ik het wel lekker. Maar meestal eet ik de peterselie liever vers. Ook bij de kroketjes en frituren.Labels: , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage