<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, december 12, 2013

Oranje toetjes

In de hele lange 19de eeuw zijn oranje toetjes populair bij het Koningshuis bij feestelijke en officiƫle gelegenheden. Colour is a management tool leerde ik al op cursus. En als je zo'n prachtige familiekleur hebt dan maak je daar natuurlijk handig gebruik van. Daarbij: heel veel lekkere vruchten zijn oranje: sinaasappel, mandarijntjes, mango, abrikoos, kaki, meloen, pompoen, verschillende bessen en ik vergeet er vast nog wel een paar. Gezond zijn ze ook al. Dus.... wat let ons.

Abrikozenpudding

Dit heb je nodig: 250 gram gedroogde abrikozen, 3/4 liter water, 100 gram suiker, 20 gram witte gelatine.

En zo doe je het: Was de abrikozen en laat ze in het water geheel zacht koken. Los de gelatine in het vocht op, roer er de suiker door en wrijf dan eht mengsel door een zee. Doe de massa in een met koud water omgespoelde puddingvorm. Laat de pudding koud en stijf worden. Als de pudding stijf is, zet je de vorm even in kokend water (mag niet over de rand stromen) en keert die op een fraaie schaal om. Beetje wiebelen en de pudding glijdt er prachtig oranje uit. Zet de pudding koel weg tot vlak voor het opdienen. Versier dan naar eigen inzicht met toefjes room, of partjes mandarijn, of stukjes abrikoos. Of glitters uit de cupcakehoek. Of kerstige chocolaatjes. Laat vooral iedereen mee versieren.
Je kunt desgewenst ook kleine vormpjes gebruiken en individuele puddinkjes maken, of die in mooie coupes opdienen.


Het oranje toetje op de foto is een jeugdportret van prinses Juliana. Ik plukte de foto van de site van het Koninklijk Huis.
Labels: , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage