<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, mei 19, 2014

Heerlijke Honing

Gisteren bezochten we de prachtige tuin van Roger en Linda Bastin in Aalbeek, zo zuidelijk in Limburg dat je je al bijna in het buitenland waant. De bedden met bloemen, de perken, het lag  allemaal te stralen in de zon. Boven aan de helling met bedden is het bijenpaleis. Daar staan de bijenkasten onder een afdak beplant met bijvriendelijke planten. Het gaat zó goed met de bijenvolken van Beelicious dat ze ons op straat al tegemoet kwamen zoemen. Natuurlijk hebben we honing meegenomen. Van de zelftap, want dat is het allerverste dat er is.


Honing is van oudsher behalve zoetstof ook een conserveringsmiddel. Je kunt groente of fruit, of zelfs eieren en vlees onder een dikke laag honing luchdicht bewaren in een pot. 
Honing laat zich met van alles combineren. Van zoet tot hartig.  Hier een zoet én een hartig recept uit de oude doos:


Vijgen op honing
Doe een paar ongeschonden verse vijgen in een schone glazen pot. Zet wat takjes lavendel tegen de zijkant aan. Giet er honing over totdat alles goed onderstaat. Sluit luchtdicht af. Bewaar voor een feestelijk moment. Serveren met ijs en wafeltjes.

Eieren met honing (Egyptisch)

Dit heb je nodig: vier eieren, 20 ml melk, 15 ml olijfolie, 50 ml honing, snuf versgemalen zwarte peper. 

Zo doe je het: kluts eieren, melk en olie goed dooreen. Doe een beetje olie in een koekenpan en verwarm die goed voor. Giet de eiermassa in de pan en laat die vanaf één kant goed gaar worden. De bovenkant mag nog een beetje vloeibaar zijn. Laat de 'omelet' op een bord glijden. Verwarm de honing en giet die over de omelet. Strooi er de versgemalen of gestampte peper over en dis op. Geef er Turks brood bij. 


Labels: , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage