Spinazie DeLuise
Gisteren aten we de eerste wilde spinazie uit de tuin. Gewoon in een simpel zomerstamppotje, zodat de smaak goed tot z'n recht kwam. Wat wil je nog meer? Nou, eh, ik was bij Tweedehandsboekwinkeltje de dag te voren en vond daar onder andere het kookboek van de Amerikaanse komiek Dom DeLuise. Met van die vreselijke foto's, de recepten zijn een stuk leuker.

Zijn Italiaanse Mamma is vaak de bron van receptuur, zoals in dit spinazierecept:
Mamma's Spinach and Potatoes in Broth
Nodig: 2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 2 dl kippenbouillon, 1 dl water, 4 aardappeltjes, geschild, in stukjes, beetgaar; 1 kilo spinazie met aanhangend vocht.
Bereiding:
doe de olie in een pan met dikke bodem en bruin daarin de knoflook zachtjes. Voeg dan de bouillon, het water en de stukjes aardappel toe. Laat warm worden. Doe er dan de spinazie bij en laat het geheel een kwartiertje sudderen. Het wordt een soort soepje, dat je met warm Italiaans brood moet wegslurpen en slobberen.
Iets voor een koude lentedag na een stevig partijtje tuinarbeid.
Zijn Italiaanse Mamma is vaak de bron van receptuur, zoals in dit spinazierecept:
Mamma's Spinach and Potatoes in Broth
Nodig: 2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 2 dl kippenbouillon, 1 dl water, 4 aardappeltjes, geschild, in stukjes, beetgaar; 1 kilo spinazie met aanhangend vocht.
Bereiding:
doe de olie in een pan met dikke bodem en bruin daarin de knoflook zachtjes. Voeg dan de bouillon, het water en de stukjes aardappel toe. Laat warm worden. Doe er dan de spinazie bij en laat het geheel een kwartiertje sudderen. Het wordt een soort soepje, dat je met warm Italiaans brood moet wegslurpen en slobberen.
Iets voor een koude lentedag na een stevig partijtje tuinarbeid.
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage