Bloemen op je bord
Uitbundige tuin dit jaar. De rozen bloeien overdadig, een vroege Oost Indische Kers doet mee, lavendel, komkommerkruid,bieslook, rucola, het is een kleurig paradijs.
Wat doe je er mee? Kijken en genieten, en met overleg door het eten mikken.
De komende afleveringen wat bloemenrecepten. Te beginnen met de Oost Indische Kers.
De jonge blaadjes kunnen door de sla. De bloemen ook. Neem een mooie fris groene slablaadjes, wat jong OI Kersblad en een handvol OI Kersbloemen, een handvol kervel en meng dit voorzichtig door elkaar zodat de bloemen niet kneuzen. Maak een vinaigrette van olijfolie en ciderazijn. Voorzichtig omscheppen, koel opdienen. Lekker bij gegrillde kip.
Overigens: de naam van deze plant, Oost Indische Kers, slaat natuurlijk nergens op. Van oorsprong komt hij uit Peru. Hij kreeg de Latijnse naam Tropoleum majus mee.
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage