<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, juni 23, 2007

Rozensla


Rozensla
Nodig: 8 verse dadels, handje rozijnen, handje blanke gehalveerde amandelen, handje zonnebloempitten, 1 flinke venkelknol, 2 onbespoten rozen. 1/2 eetlepel honing, sap van een halve citroen, scheutje sherry, scheut zonnebloemolie, of notenolie, zout, peper.
Laat de halve amandelen in een warme pan, of in de oven goudbruin worden en vervolgens afkoelen. Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. Maak de venkel schoon, bewaar het groen en snijd hem in heel dunne reepjes. Maak een vinaigrette van de honing, het citroensap, de sherry, olie en het zout en de peper. Doe de venkel, rozijnen, amandelen, stukjes dadel en de zonnebloempitten in een slakom. Doe de vinaigrette er over en roer die er goed doorheen. Pluk dan de blaadjes van de rozen en strooi die er op een paar naar over heen. Husselen. Garneer de salade met het venkelgroen en de overgebleven rozenblaadjes.
Tip: neem alleen onbespoten rozen uit de tuin, niet de gifrozen uit de winkel. Neem gallica, damascener of rosa alba, verwijder het stukje wit van de aanhechting aan de bloem.

1 reacties:

Blogger Yvon zei...

Gevonden, klinkt goed! Al scrollend zag ik ook de komkommersalade. Moet nog flink wat bijlezen hier zeg ;-)

27 april 2008 om 16:08  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage