<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, juni 30, 2007

Rumboter - maakt alles geuriger


Ik vond een prachtig zuivelpromotieboekje van de Rotterdamsche Melk-inrichting uit een tijd dat die stad nog telefoonnummers had met 5 cijfers. Er is een clubje hoogleraren ingehuurd om status te geven aan de adviezen, zoals: natuurboter bevat vitaminenen A, D en E, onmisbaar voor een goede gezondheid. Nu voel je bij het lezen van de recepten je aders al dichtslibben. Maar alles met mate mag af en toe.

Recept voor Rumboter maakt alles geuriger
1 ons roomboter, 1 ons donkerbuine suiker, 1 eetlepel Jamaicarum, snufje geraspte nootmuscaat, snufje gemalen foelie, snufje kaneel.
Roer de boter in een kom zachtgeel. Voeg bruine suiker en specerijen toe en blijf roeren. Voeg dan druppel voor druppel de rum toe. In het originele recept moet je dit met een houten lepel doen, ik gebruikte de mixer op niet al te hoog toerental. Ging ook prima.
Heerlijk op pannekoek, droge biscuits en wafels zegt het boekje. Wat mij betreft ook heerlijk op gegrillde banaan en ananas.

2 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Is inderdaad een erg leuk boekje. Ik heb het zelf ook. Nog zo een: Met melk te maken. Er zijn er nog drie in de verkoop. MVG Joep van de Kaas

30 juni 2007 om 13:39  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Die schitterende versjes ook:
Omhoog het glas met het kostelijk nat
dat kracht en vitamien bevat!
De room, de melk hetzij zoet of zuur
Schenkt ons een langen levensduur!

1 juli 2007 om 09:36  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage