<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, juli 29, 2007

Rijke oogst


Gisteren was het goed weer om in de tuin aan de slag te gaan. Veel onkruid wieden, nieuwe slaplantjes erbij, nog wat bonen gezaaid. En dan oogsten voor het avondeten. De discovery-appels zijn rijp om te plukken. Ik zet tien mandjes langs de straat, die zijn zo verdwenen. Er zitten zo veel appels aan, dat we gemakkelijk kunnen missen. De notarisappel draagt voor het eerst vier prachtig grote groene appelen, waarvan er eentje al een blosje krijgt. Hoe zouden ze smaken?

De courgettes maken nog steeds nieuwe bloemen. Ik pluk er een paar om te vullen, en wat babycourgettes. In de oven ermee, inclusief de bloemen (vullen met wat pecorino en steentijmblaadjes, na vijftien minuten op 180 graden zijn ze heerlijk).

De snijbiet staat weer hoog genoeg om wat van te af te halen. Ga ik vanavond op Indiase manier bereiden, met tomaat, garam masala, komijn, geelwortel en nog zo wat.

Een rijk gevoel, zo even de tuin in te kunnen duiken en met armen vol weer de keuken in te wandelen. Voel me beetje groentevrouwtje.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage