Rijntje Biljardt en de appelen
Oude appelrassen blijven intrigeren al was het maar vanwege de fraaie namen. Syden hempje, guldeling, bellefleur, zoete ermgaard, je tuin kan haast niet groot genoeg zijn om ze allemaal neer te zetten. En ze hebben allemaal een eigen smaakje.
In het kookboek van Rijntje Biljardt (1840) staan recepten voor zure en zoete appelen. Soms staan de appels met naam genoemd, zoals paradijsappelen, belles fleurs, pippelingen, renetten.
Kun je bellefleuren krijgen, maak dan appelpent op Rijntjes manier.
Men schilt zure appelen (belle fleures) snbijdt ze in gedeelten en haal er de klokhuizen schoon uit, doe ze dan in eene pan met suiker, ene glas witte wijn, en kookt ze schielijk opdat zij wit blijven.
1 reacties:
Hallo Lizet Kruyff,
Ik heb nog nooit van het kookboek van Rijntje Biljardt gehoord maar ik wil daar zeker meer van weten.
Richard
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage