Zomerworteltjes - 1
Heel voorzichtig even in de grond gewoeld bij de worteltjes. Een paar waren al groot genoeg. Het zijn Chantenays. De bronnen zijn het er niet over eens of dit ras al in 1830 is ontstaan of in 1880. Whatever, ze zijn heerlijk geurig, een beetje gedrongen van vorm. En je kunt er de heerlijkste gerechten mee maken. Zoals deze Pikante worteltjes
Nodig: worteltjes, 1 eetlepel plantaardige olie, theelepeltje mosterd, 2 eetlepels kookvocht of witte wijn, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel gehakte dragon, zout en peper naar smaak
Bereiding: borstel de worteltjes af en was ze schoon. Snijd ze eventueel in hapklare stukjes. Jook ze beetgaar. Doe de olie in een sauspan met dikke bodem en meng er de mosterd door. Maak de saus op dikte met het kookvocht of wat witte wijn. Roer dan de peterselie en dragon door het sausje en maak het af op smaak met peper en zout. Doe de uitgelekte worteltjes in een schaal en giet er het sausje over.
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage