Bladkool
Bladkool is minder handig te bewaren, maar op het veld kun je er steeds van plukken. Dus voor transport en opslag is de sluitkool handig, voor de moestuinbezitter is de bladkool een vreugd. Bijvoorbeeld om dit recept mee te maken:
Bladkool uit de wok:
250 gram kraakverse groene bladkool fijn gesnipperd; 1 bosje fijngehakte peterselie; 1 bosje lente-uitjes in ringetjes - 3 teentjes knoflook uit de knijper - 2 fijngehakte sjalotten; scheutje olijfolie, peper en zout, en indien nodig een kopje bouillon (rund).
Bereiding: verhit de olie in een wok en fruit hierin zachtjes de peterselie, lente-uitjs, knoflook en sjalotjes. Doe er de kool bij en schud alles goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Indien de kool wat aan de taaie kant is - laat in het seizoen - doet u er een kopje runderbouillon bij en laat het geheel een paar minuten zachtjes stoven. Dit recept is heel geschikt vor mergkool, eeuwig moes, palmkool.
Labels: bladkool wok
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage