<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, augustus 15, 2007

Courgettes


De Costata Romanesco's leveren iedere dag wel een paar prachtige courgettes. De vriendenkring wordt ruim voorzien. Want iedere dag courgette eten gaat mij iets te ver. Babycourgettes met bloem gaan in de oven met een beetje kaas in de bloem, of zelfs een stukje gerookte eendenborst en wat kruiden.
Van Claudia Roden (de Joodse Keuken) leer ik dit recept:
Concia di zucchine voor zes personen.
Nodig: 750 gram courgettes, olijfolie, 3 tenen fijngehakte knoflook, flink wat blaadjes verse fijngescheurde basilicum, 4 eetlepels wijnazijn, zout en peper.
Bereiding: Snijd de uiteinden van de courgettes en snijd ze dan diagnoaal in plakjes. Bak ze snel - in een paar keer - om en om in deh ete olijfolie tot ze goudbruin zijn. Schep ze uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de knoflook of laat die desgewenst rauw. Leg de courgettes in een schaal en bestrooi iedere laag met knoflook, basilicum, azijn, zout en peper. Laat een paar uur marineren en serveer koud. De courgettes blijven en paar dagen goed.
Variaties: Voor een pikante versie doe je aan het begin een klein chilipepertje (kunt u Calabrese peper krijgen, des te beter) in de olie. Dat bakt dan gezellig mee met de courgetteplakken.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage