Forel op z'n Romeins
Voor de T-time die ik zondag 19 augustus in museum het Domein ga verzorgen zit ik een receptenboekje te maken. Het is erg warm buiten, dus mijn gedachten gaan direct naar een visrecept. In de buurt hebben we een forellenoord, dus een verse vis is zo gescoord. Vrij naar Apicius kun je er dit van maken:
Forel met hazelnotenvulling
Nodig:
4 (beek)forellen, 200 gram hazelnoten
1 bosje fijngehakte munt, 1 theelepel komijnzaad
1 eetlepel versgemalen peper, 1 eetlepel honing
zout maar smaak, olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op ca 220 graden Celsius (200 voor een hete lucht oven)
Maak de forellen schoon, spoel ook de binnenkant goed uit en droog ze af met keukenpapier
Hak de noten fijn en meng daar de fijngeknipte kunt, komijn, peper, honing en zout door.
Vul de forellen met het notenmengsel en maak de buiken dicht met een saté prikker.
Smeer een ovenschaal in met olijfolie en leg daar de forellen in.
Zet de schaal in het midden van de oven en bak de forellen in circa 30 minuten gaar. Als de bovenkant te knapperig wordt, legt u er een stukje aluminiumfolie op.
Dien de forellen zo warm mogelijk op.
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage