<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, augustus 23, 2007

Romeinse Champignons


Afgelopen zondag mocht ik een T-time verzorgen in museum het Domein in Sittard, naar aanleiding van hun tentoonstelling Via Via over de geschiedenis van de regio Sittard in de Romeinse tijd. Leuke tentoonstelling overigens, bent u in de gelegenheid er heen te gaan: doen!
De T-time bestaat uit een verhaal en proeverij. Want praten over eten is natuurlijk niks als je niet ook de papillen aan het werk kunt zetten. De Romeinse keuken is voor nieuwelingen altijd weer een verrassing van zoet/zout/scherp. Zoals dit recept voor champignons, een aanpassing van het oorspronkelijke recept van Apicius. Heerlijk als borrelhap of voorgerechtje op toast trouwens.

Champignons met honing

Nodig:
500 gram champignons
1 eetlepel zwarte peper
paar takjes lavas
2 eetlepels honing of iets meer
vissaus naar smaak (Nam Pla, Thaise vissaus is een goede vervanger).
scheut olijfolie

Bereiding:
Poets zonodig de champignons schoon en verwijder het uiteinde van het steeltje. Snijd ze in vieren. Doe de olijfolie in de pan met de stukjes champignon. Voeg snel de peper en honing toe en dan de fijngehakte lavas. Laat dit even sudderen en doe er dan de vissaus bij. Niet suf laten worden. Er moet een mooie mengeling ontstaan van het zoet van de honing met de scherpte van de peper.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage