<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, augustus 23, 2007

Sexy planten
Intieme delen van bloemen in Stadsmuseum Harderwijk

Planten en bloemen kunnen een erotische uitstraling hebben. Zo blijkt uit de bloemenfotos van Pauline Snoeijs, professor Botanie in Zweden. Het Stadsmuseum Harderwijk toont vanaf 7 september in een spannende tentoonstelling 24 fraaie natuurfotos, waarop geslachtsdelen van bloemen op kunstzinnige en sensuele wijze zijn afgebeeld. Donderdag 6 september opent de fotografe deze expositie met een lezing.
Pauline Snoeijs is als hoogleraar in de botanie aan de Universiteit van Uppsala een van de directe opvolgers van Linnaeus en heeft een omgekeerde reis gemaakt: zij is in Nederland geboren en in Uppsala gepromoveerd, Linnaeus is in Zweden geboren en promoveerde in 1735 in Harderwijk. In haar boek Linnés brudkammare - The Bridal Chambers of Linnaeus- neemt Pauline Snoeijs haar publiek mee op een ontdekkingstocht langs de 24 klassen van Linnaeus seksuele systeem voor het plantenrijk. Zij maakt zichtbaar waar de voyeur Linnaeus eigenlijk naar keek.

Professor Snoeijs laat zien hoe enorm de variatie in vorm en kleur is als men heel dicht bij de bloemen komt. Het resultaat is een serie verrassend sensuele fotos waarop zowel vreemde als herkenbare vormen te zien zijn. Kunstzinnige fotos zijn samengeweven met botanische kennis, persoonlijke anekdotes en citering van Linnaeus eigen teksten. De smeuige citaten van Linnaeus maken deze ontdekkingstocht tot een erotische belevenis in de wereld der bloemen.

Openingslezing door prof. Pauline Snoeijs: donderdag 6 september om 20.00 uur in het Stadsmuseum, entree € 2,00.
Stadsmuseum Harderwijk, Donkerstraat 4, Tel: 0341-414468
Open ma-vr: 10-17 uur; za: 13-16 uur


www.stadsmuseum-harderwijk.nl

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage