<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, augustus 02, 2007

Voetbalvandalisme


Balbezit is bij voetbal belangrijk. Wie de bal heeft kan een doelpunt gaan scoren. Wat heeft dat met mijn moestuin te maken, vraagt de lezer zich nu af. Kijk, onze buren hebben een voetbalveld in plaats van een moestuin of boomgaard. Met echte doelpalen. Maar zo'n bal, die vliegt natuurlijk alle kanten op. Ik bedoel, het zijn niet van die goede mikkers. En ondanks het ruim bemeten speelveld en afscheidingshagen belandt dat ding natuurlijk regelmatig in mijn moestuin.
Vroeger was het zo, dat als je bal bij de buren lag, je even aanbelde en vroeg of je hem mocht halen. Maar dat is hier nogal een omweg en waarom zou je wachten. Je pakt het ding snel. Buigt de haag om, stapt door de zaaibedden ongeacht of daar nou iets groeit, het gaat tenslotte om het balbezit en het spel. En de lol van de jeugd. Dat is ook heel belangrijk. Zeiden ze zelf gisteren, toen de bal weer eens aan onze kant lag.
Als ik alle keren dat ik de bal in handen heb gekregen de bal als bezit had beschouwd, had ik nu meer ballen dan op de foto. Balbezit, daar gaat het toch om?
Welke vaderlandse dichter zei ook weer: kinderen zijn hinderen?

voetbalvandalisme balbezit

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage