<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, september 22, 2007

Festival der Vergeten GroentenLinks op de foto Jac Nijskens, van de Historische Groentenhof in Beesel. Morgen is weer het jaarlijkse Festival der Vergeten Groenten, waar deelnemers oude groenten op moderne manier bereid kunnen proeven.

Voor Jac is het dit jaar een extra feestelijke gebeurtenis. Hij ontvangt een internationale prijs van het ASG-Centrum voor Culinair Erfgoed (een BENELUX – vereniging), meer precies het Jan Lambin Toerisme - eremerk. Het 'Jan Lambin eremerk' wordt toegekend aan een organisatie of een persoon die zich op een bijzondere wijze inzet voor streek-gastronomisch toerisme.

Namens de Academie voor Streekgebonden Gastronomie reikt Frans Jansen, ere-directeur van de hotelschool in Breda de prijs uit tijdens het vijfde Festival der Vergeten Groenten' . Ook burgemeester Oort van Beesel zal aanwezig zijn.

Uit het jury-rapport: Met zijn project 'De Historische Groentehof' zorgt Jac Nijskens er al vanaf 2002 voor, dat de 'vergeten groenten' een reveil beleven. Hierdoor kunnen velen, ook de culinaire wereld, tal van variaties aan authentieke smaken herontdekken.

Meer informatie:
Academie voor de Streekgebonden Gastronomie in België, de heer J. Collen, tel. 03/6588289, jacques.collen@skynet.be
of De Historische Groentehof, Jac Nijskens, info@vergetengroenten.nl , tel. 06-53146945.

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage