<Mededelingen van land en tuinbouw>

vrijdag, september 21, 2007

Gebakken peren


We hebben een overvloed aan peren in de tuin. En de soorten die we zelf niet hebben halen we bij Kees om de hoek. Kleine handperen zijn heel geschikt om een warm nagerecht van te maken.
Je kunt ze met honing en wijn in de oven pocheren en dat doe je zo:
Peren met honing uit de oven
Nodig: per persoon een grote of twee kleine peren, citroensap, heldere vloeibare honing, droge witte wijn, cardemompeulen, ovenschaal met dikke bodem en hoge wand.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de peren maar laat de steeltjes zitten. Wrijf ze in met citroensap en zet ze rechtop in de ovenschaal. Meng witte wijn (een goede Riesling kan hierbij heel lekker zijn) met honing en giet dit over de peren. Mik er wat gekneusde cardemompeulen tussen. Zorg dat de peren half onder staan.
Zet de schaal in de oven en laat de peren een uurtje stoven tot ze zacht zijn. Bedruip ze regelmatig. Warm opdissen. Bijvoorbeeld met custardpudding. Of licht geklopte room.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage