<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, september 05, 2007

Jamie OliverIn ons huis zul je geen kookboek van hem vinden. Ik heb gemiddeld niet zo veel op met Jamie Oliver. Waarom precies? Is het de heisa er om heen? Het marketingconcept dat zwaarder lijkt te wegen dan de culinaire belangstelling? Of vind ik zijn recepten gewoon niet spannend genoeg? Wie zal het zeggen.
In ieder geval, soms heeft hij wel wat te melden, ook al is het onderwerp wel erg goed getimed voor het Britse publiek. In een verhaal in de Sunday Telegraph onderstreept hij het belang van verse groenten en kruiden, het pure koken en de strijd om de kinderen op school fatsoenlijke schoolmaaltijden voor te zetten.

Inmiddels probeert hij heel Engeland zover te krijgen om zelf een moestuin aan te leggen, desnoods op de vensterbank of het balkon.
26 afleveringen van een nieuwe televisieserie over de vreugde van de moestuin (zou hij zelf de klei ooit omspitten en vloeken als het te veel regent?) en het nut van lieveheersbeestjes.
En er is natuurlijk ook weer een boek. Jamie at Home.
It isnt about having a lovely garden or a fair-size vegetable plot in your perfect little country house – everyone lives in a different way. I have grown potatoes in a bucket, I have seen someone grow them in a wellie! You can grow salad in a tomato bag – just snip it off day by day. You can grow rocket in a gutter. You can grow beans in an old mop bucket. You just need some half-way decent soil and you chuck in the seed and chuck some soil over it and then piss off for three weeks and when you come back, there is something funky going on, which you can cut up and dress and turn into a salad. Anyone can do it and this isnt meant to be horrible to the veg growers, or the flower gang, who are generous and quirky, but they are sometimes a bit elitist and picky. Even later bekent hij dat deze manier van leven je weer in een goede ouderwetse hippie verandert.
Er staat geen echt recept in, maar wel iets ter inspiratie.
Worteltjes garen in de folie in de oven, avocado, verse blaadjes sla, wat geroosterde zonnebloempitten en pompoenpitten, beetje dressing. De tuin op tafel.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage