<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, september 03, 2007

Wild Tomatoes - 2


Om in de sfeer van Nuovomondo te blijven een Siciliaans recept voor Pasta met verste tomatenpesto:
Nodig: 6 grote tenen knoflook,g epeld, 10 takjes platte peterselie, 40 grote bladeren basilicum, 1 pond verse rijpe tomaten, 2 ons vers geraspte Pecorino Romano of Sardo, 1 dl olijfolie, zout en versgedroogde zwarte peper, pasta naar keuze.
Bereiding: hak de knoflook fijn met de peterselie en basilicum en doe het mengsel in een glazen of aardewerken kom. Schil de tomaten (even twee minuten onderdompelen in kokend water, trek je het vel er gemakkelijker af) en verwijder het zaad. Hak ze in kleine stukjes en doe die bij het knoflookmengsel. Voeg de geraspte kaas toe en peper en zout naar smaak. Goed omroeren en afgedekt in de koelkast zetten tot het moment van opdienen.
Kook de pasta volgens de instructies op het pak beetgaar in voldoende kokend water met wat zeezout en een drupje olijfolie. Afgieten en met koud water afspoelen. Of doe het zoals je dat gewend bent.
Doe de helft van het tomatenmengsel in een diepe brede schaal, kiep de pasta erop en giet er de rest van de tomatenprut over. Goed mengen. Strooi er nog wat fijngescheurde blaadjes basilicum over. Direct opdienen.

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage