<Mededelingen van land en tuinbouw>

dinsdag, september 18, 2007

Zuurkool onzinrecept van AHMeer ergernis over het AH-krantje. Onzinrecept met zuurkool. Ik ben dol op zuurkool, wil er graag mee experimenteren, maar dit slaat echt nergens op. Het gaat in dit geval om ongeveer anderhalve kilo voedsel: 900 gram aardappelpuree, 500 gram zuurkool 2 appels, 200 gram beenham en dan TWAALF kruidnagelen. Die heb je nodig als spijker.(twee appels moet je in ieder zes plakken snijden, dat levert zeker geen dikke plakken appel op. Die appel moet dan in de beenham gewikkeld en de ham moet worden vastgeprikt met de kruidnagel. Dan moet het geheel 40 minuten in de oven. Enig idee hoeveel smaakstoffen die twaalf kruidnagelen in die tijd afgeven?
Stel je voor dat je in anderhalve kilo rode kool-met-appeltjes 12 kruidnagelen zou stoppen. Dat komt toch niet in je hoofd op? Twee, drie, dan is het mooi geweest.

Staat er bij de grote foto op een andere pagina: kruidnagels hebben een overheersende smaak; verwijder ze voor het opdienen.
Mijn tip: laat die kruidnagelen maar helemaal weg. Die plakken ham blijven heus wel zitten. Leg wat zwarte peperkorrels en jeneverbessen in de zuurkool, vier of zo, lijkt me reuze lekker en meer dan genoeg.

Labels:

2 reacties:

Blogger marc zei...

Op Curacao bereiden we met kerst beenham in de oven die we bereiden met kruidnagel, bruine suiker en ananas. Ik steek wel 50 kruidnagels in een beenham. Niet subtiel maar wel zalig.

19 september 2007 om 01:43  
Blogger Lizet Kruyff zei...

De bruine suiker (vroeger honing) en de kruidnagel compenseren elkaar, de ananas looit. Het lijkt me overigens een heerlijk recept Marc! Hoe zwaar is de beenham?

19 september 2007 om 10:00  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage