<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, oktober 08, 2007

Jarig


Dit weekend vierde ik mijn verjaardag. Ik heb nu een leeftijd bereikt die mijn vader - op wie ik niet alleen uiterlijk lijk - niet gehaald heeft. Piet Kruyff, tot over zijn oren in het verzet rond Arnhem en de Veluwe. Zo jong als op deze foto heb ik hem nooit gekend. Het moet een foto uit de mobilisatietijd zijn.
De foto trof ik aan in Cornelius Ryan, A Bridge too far. Special Export Edition van de Popular Library in New York, 1974. Hij moet betrokken zijn geweest bij Operatie Pegasus. Maar dat heb ik hem dus nooit kunnen vragen. Hij verliet het gezin toen ik een jaar of drie of vier was en ging naar Amerika. Hij overleed er begin jaren zestig. Zoveel vragen heb ik niet kunnen stellen, zoveel verhalen niet gehoord. Het zij zo.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage