<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, november 11, 2007

Boven de frituur

Gisteren kwam de Werkgroep Culinaire Wortels van Slow Food bij elkaar in een prachtig kasteeltje hier in de buurt. Behalve allerlei nutte zaken is het altijd een vrolijk uitwisselen van tips en anecdotes. Zoals het verhaal over het Groentenstillleven van Vicenzo Campi, het enige schilderij van deze Italiaan uit de 16e eeuw dat in ons land te vinden is. En wel in Slot Loevestein, waar het jaren boven de frituur hing want onbekend maakt onbemind.
Tot een van oorsprong Italiaanse kunsthistoricus en kastelenkenner zich er over opwond en een artikeltje schreef. Nu hangt het bewuste doek in de directiekamer.

Dit is de Poelierster van Campi. Want we hadden het ook even over de kalkoenen (hoenderpauw Calicuth) en Hollandse Blauwhoenders van Paul de Wit. Niet zo gemakkelijk te krijgen, ze hebben nog geen website. Op Landoedfairs en op de boerenmarkt op de Haarlemmerdijk/markt in Amsterdam, op woensdag als ik het wel heb. Ook lekkere kalkoeneieren.
Heb de rillette geproefd onlangs en die was lekker, maar voor mijn gevoel iets te weinig smeuiig. Kocht een kalkoenboutconfit, die ligt te wachten op een feestdag.
Het kweekbedrijf zit in het Belgische Sint Laureins, voor info kun je ze mailen, want er komen nog tal van Kerstfairs verspreid over het land en daar zijn ze waarschijnlijk ook wel te vinden.
dehoenderspecialist@skynet.be.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage