Cimedirape - vervolg
Bladbroccoli met amandelen en een pepertje
Nodig voor vier personen: 1 kilo bladbroccoli, broccoletto of cimedirape; 4 verse tenen knoflook; 1 Spaans pepertje, vers of gedroogd; 2 eetlepels amandelsnippers; 4 eetlepels olijfolie; zout en peper naar smaak.
Bereiding:
1. Laat de amandelsnippers goudgeel kleuren in een koekenpannetje met anti-aanbaklaag, bewaar ze in een kommetje.
2. Pel de knoflooktenen en snijd ze in dunne plakken. Als u een verse peper gebruikt: halveren en met een theelepel de zaadjes verwijderen, de rest kleinhakken.
3. Was de broccolettobladeren en snijd ze in grove repen. Stengels en bloemen gewoon meesnijden.
4. Verwarm de olie in een wok en laat er de knoflook licht in kleuren met de peper. Gebruikt u een gedroogde peper: verkruimel die boven de pan met olie. Voeg dan de broccolettostelen toe en een paar minuten later het blad. Goed roeren. Temper het vuur en blijf omscheppen tot het water is verdampt.
5. Wanneer de broccoletto gaar is: even met zout en peper op smaak brengen. Dan de amandelsnippers erover strooien.
3 reacties:
dit jaar heb ik bladbroccoli in mijn groentetuin.
mijn variant ( die van u is ook lekker): hazelnoten fijngehakt erin, kleingesneden paprika erbij, tauge,mespuntje sambal en vega gekruide reepjes er door. heerlijk
Hans Verbraak
Dag Hans, dat klinkt ook heel prettig, ik ga het proberen! Dank.
Ik maak een prutje van knoflook, verse gemberwortel, zoetzure chilisaus en sojasaus dat ik met een staafmixer tot een papje maal.
roerbak de bladbroccoli met bladkool en ui in wat olie tot die al goed zacht zijn en voeg dan paprika en champignon toe en de saus die ik gemaakt heb en laat pruttelen tot alles gaar is. Voeg er in een droge pan gebakken chachewnoten bij en eet smakelijk.
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage