<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, november 07, 2007

Peer met bressaola


Kwam langs winkel met prachtige peren dit weekend. Beurree Hardy, heerlijk voor een salade met bressaola.

Nodig voor vier tot zes personen:
Voor de vinaigrette voor de peer:
5 eetlepels perennectar, 1 ½ eetlepel azijn (balsamico, of sherry-azijn), zout en peper
Voor de salade:
1 venkelknol, 1 zakje mesclun (gemengde salade)
120 gram bressaola in dunne plakken en vervolgens in reepjes
1 mooie, rijpe peer van flinke afmeting, 2 tot 3 rijpe vijgen in vieren gesneden
50 gram Sardijnse pecorino in flinters

Bereiding:
Meng in een kom de perennectar en de azijn en voeg naar smaak peper en zout toe. Zet apart.
Maak de venkel schoon en snijd deze in heel dunne reepjes
Doe de mesclun in een kom en meng er de vinaigrette doorheen, houd per persoon 1 theelepel vinaigrette achter.
Was de peer en snijd hem in vieren zonder hem te schillen. Verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne reepjes, zodat u tenminste drie reepjes per persoon heeft.
Leg op ieder bordje tenminste drie reepjes peer als een waaier in het midden.
Leg er een pluk van de aangemaakte mesclun op. Verdeel dan de reepjes venkel, en bressaola over de bordjes, en garneer de bordjes met twee vijgenpartjes.
Giet er nog een theelepeltje vinaigrette over en decoreer de bordjes met de flinters pecorino.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage