<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, december 12, 2007

Kasteel HoekelumGisteren was ik te gast op kasteel Hoekelum, alwaar een bijeenkomst van foodies. Lunch, diner, voor een gluten- en koemelkvrije eter altijd weer lastig. Keurig van te voren gemeld, dus het zou geen probleem moeten zijn. En dat was het ook niet, het was een feest! Bij aankomst wordt mij gevraagd wat ik op mijn boterhammetjes wil. Nou, ik heb wel trek in iets vissigs en even later zit ik achter twee rijkelijk belegde boterhammen met paling en zalm en wat komkommer. Smullen, terwijl overigens de andere broodjes er niet slecht uitzien: er wordt toch ietwat jaloer naar mijn bord gekeken. Dat belooft wat voor het diner...
En inderdaad, ook dat is keurig geregeld. Een heerlijk bord salade met olijven, halfgedroogde tomaatjes, verse tomaten die smaak hebben, komkommer en rucola en weer wat van die heerlijke gerookte wilde zalm. Met een prachtig koemelkvrij doch toch romigsmakend kruidensausje. Eigenlijk is dat bord al meer dan voldoende. De disgenoten die van het rijke buffet hebben mogen uitzoeken kijken toch weer met afgunst naar mijn zontomaatjes. Prik, daar verdwijnen ze alweer.
Dan volgt een bord met tongrolletjes gevuld met zalm en heerlijk knapperige worteltjes, broccoli en sugarsnaps. Die laatste vind ik niet lekker want te zoet, maar dat kunnen zij niet weten. Een kleurrijk en smakelijk geheel.
En als je dan weet hoe fout het kan gaan, wat heerlijk is het dan als je zo verwend wordt, de medewerkers van het kasteel zo goed voor je zorgen en met een brede, gastvrije glimlach op hun gezicht.
In de hal van het kasteel staat overigens een kast met een prachtig oud Frans servies met rode rozen en bladgoud. Vroeger werd daar nog jaarlijks van gegeten als de dochter van de baron er haar verjaardag kwam eten. Nu hoeft het alleen nog maar mooi te staan wezen in de kast voor de bewonderende blikken van de bezoekers.

Kasteel Hoekelum, zonder mankeren een aanrader voor bijeenkomsten, feesten, partijen. Je schijnt er ook prachtig te kunnen wandelen en naar herten en zwijnen kijken, maar ja - ondanks het fraaie weer - gingen wij braaf aan de slag.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage