<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, december 05, 2007

KnolselderijVolgens Amanda Ursell - een Britse Sonja Bakker maar dan leuk - is de knolselderij de groente van de maand. Ze geeft op haar nieuwsbrief AmandaUrsell.com E-Newsletter een recept voor een soep met paddestoelen en knolselderij. Wij kennen hem vooral als onderdeel van de erwtensoep. Maar je kunt er ook puree van maken en die vermengen met aardappelpuree. Of rauwe miniblokjes met appel door de sla doen.Alma Huiskens geeft in haar boek Groente een recept voor een
Remoulade van Knolselderij

Nodig: 1 selderijknol, sap van 1 citroen, 3-4 eetlepeles mayonaise, 2-3 eetlepels yoghurt,1 eetlepel appelsap, 2-3 eetlepels pittige Franse fijne mosterd, snufje zout.

Bereiding: Zet een ruime pan met lichtgezouetn water op met het citroensap. Schil de knol, snijd hem in schijven en hak deze in de keukenmachine in juliennereepjes. Werp de selder in de pan, brengt de sliertjes snel aan de kook, tel tot dertig en schep ze in een vergiet. Spoel ze onmiddellijk kort maar krachtig af met koud water en laat ze goed uitlekken. Klop intussen de mayo met de yoghurt, appelsap en mosterd met een garde tot een luchtige saus. Roer deze door de selder en garneer de salade eventueel met een eetlepel zeer fijng gensipperd selderblad. Lekker bij een slectie koud vlees of gepofte aardappels. Je kunt ook een paar zure appels door de salade snipperen.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage