<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, januari 16, 2008

Cultureel erfgoed


Vandaag houd Jan Willem van Beusekom de 8ste Carel Birnielezing aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij was tot voor kort hoofd Monumentenbeleid bij de Stichting Nationaal Contact Monumenten.
De economische waarde van cultureel erfgoed wordt nog te veel onderschat. Cultureel erfgoed scoort bij de media helaas niet hoog.

In zijn lezing Monumenten als onderdeel van cultureel erfgoed gaat Van Beusekom uitgebreid in op de economische waarde van cultureel erfgoed. Zeker in een Europese context wordt deze nog te veel onderschat en leidt de onvervangbaarheid van dit erfgoed gemakkelijk tot kapitaalvernietiging. Daarbij blijft continuiteit in zaken als beleid, wet- en regelgeving, financiering en werkgelegenheid noodzakelijk, aldus Van Beusekom. Ook pleit hij voor een nieuwe belangenorganisatie voor de honderden particuliere monumentenorganisaties die zich inzetten voor behoud, instandhouding en gebruik van het gebouwd cultureel erfgoed in ons land. De invloed van de media valt niet te onderschatten, zegt Van Beusekom. Hij constateert dat cultureel erfgoed helaas niet hoog scoort.


Carel Birnielezing, donderdag 17 januari, 16.00 uur Forumzaal, Woudestein

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage